Keld Olsen

Hjemmeside / blog

Ferie rejser

Her er et lille udsnit af billeder fra ferie rejser.

Den 26/7 2008 gik turen til Stockholm og Uppsala vi valgte DTF Travel kør selv ferie med et 4 dages ophold i Stockholm og en dag i Uppsala. Vasamuseet gjorde et stort indtryk på os, her kan man se et meget flot og velbevaret krigskig fra 1628. Skibet sank på sin jomfrurejse i 1628, mindre end en sømil efter afsejlingen fra Stockholm. Skibet var oprindeligt konstrueret med 1 kanondæk, men kong Gustav Adolf forlangte at få skibet forhøjet med et ekstra kanondæk, bl.a. for at vise sin styrke overfor den danske flåde. Utilstrækkelig ballast og et meget højt tyngdepunkt var årsagen til, at skibet Vasa kuldsejlede og sank. Byggeteknikerne havde set problemet, men at ingen turde fortælle kongen om skibets problemer. Skibet sank i et iltfattigt område, således at det kunne bjærges i 1961 endda i meget fin stand. Her er billeder fra ferie rejsen:

Stockholm, klik her.

Vasamuseet, klik her.

Uppsala domkirke, klik her.

Den 25/5 2011 gik turen til Fejø, en lille ø som ligger nord for Lolland, den er den største af de tre beboede øer i Smålandshavet med en kystlinje på 30 km. Naboøerne hedder Askø og Femø. Sejlturen fra Lolland til Fejø tager kun et kvarters tid. Der bor ca. 600 mennesker på Femø. Som så mange andre danske øer lider Fejø af en for stor fraflytning af de især unge mennesker. På Feje er hovedbeskæftigelsen landbrug og især frugtavl. Man se masser af æbleplantager. Feje er et dejligt og idyllisk sted som er en ferie værd. Vi lånte et sommerhus af Ingelise og John, den nærmeste familie til min nevø Jesper.

Fejø, klik her.

Den 30/7 2011 gik turen til Tyskland, vi valgte en DTF Travel kør selv ferie med et 5 dages ophold i Güstrow, beliggende i det tidligere DDR. Byen og hotellet var for os ukendt, men kan klart anbefales. Smukke omgivelser, et dejligt hotel med 1. klasses mad og betjening samt parkeringsplads for hotellets kunder. Herfra kunne vi tage ture til Nordtysklands flotte slotte og Kirker m.m. Her er billeder fra de 4 byer som vi besøgte:

Güstrov, klik her.

Schwrin, klik her.

Lübeck, klik her.

Rostock, klik her.

Den 31/7 2012 gik turen til Sverige, denne gang startede vi ferien med at besøge men søster Tove og min svoger Toms sommerhus som ligger ved en lille by som hedder Hällede. Den ligger i den sydlige del af Halland og ca. 50 km. fra Kullen. Billederne her er taget ved sommerhuset samt Kullen.

Sommerhus og Kullen, Klik her.